Κορωνοϊός: Eκπαιδευτικός βρέθηκε θετική λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε καραντίνα

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κορωνοϊός: 28χρονος νοσηλεύεται στην Εντατική–Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, όμως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η εκπαιδευτικός υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, δεδομένου ότι συγγενικό της πρόσωπο παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα. Όπως προέκυψε το τεστ ήταν θετικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης.

Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική με 120

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικοί φορείς της εκπαίδευσης αλλά και ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν τα ξημερώματα θα πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου και ο αγιασμός θα τελεστεί κανονικά την ώρα που έχει γνωστοποιηθεί στους γονείς από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Ξεκινούν τα σχολεία: Όλα τα μέτρα - Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι

Η τελετή θα γίνει παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών που θα τηρούν σχολαστικά τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως άλλωστε και το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα λάβουν τις μάσκες και τα παγούρια τους και θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Τις επόμενες ημέρες και όσο διάστημα παραμένει η εκπαιδευτικός σε καραντίνα, τα μέτρα προστασίας στο σχολείο θα είναι ιδιαίτερα σχολαστικά.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top