Γιαννιτσά: Η εταιρεία έκανε διαγνωστικά τεστ σε όλο το προσωπικό της

Θα παραμείνουν στην εταιρεία οι εποχιακοί εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί

Σε ανακοίνωση προχώρησε η εταιρεία κονσερβοποιΐας στα Γιαννιτσά, στην οποία βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού τις προηγούμενες ημέρες.

Γιαννιτσά: Αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου - Συνολικά 114 τα κρούσματα

Σύμφωνα με την εταιρεία, διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, εποχιακούς και μη, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι θετικοί στον ιό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 

«Ως γνωστόν, μετά τον αιφνίδιο τερματισμό της παραγωγικής μας διαδικασίας και πριν την επικείμενη απόλυση όλου του εποχιακού μας προσωπικού που δεν το χρειαζόμασταν πλέον, αλλά, επειδή είναι άνθρωποι που κάθε χρόνο εργάζονται σε μας, επειδή μας εμπιστεύονται και γι αυτό είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους και υπόχρεοι σ' αυτούς, προχωρήσαμε στον έλεγχο όλων, από δύο πιστοποιημένα εξωτερικά εργαστήρια. Τούτο δε, για να διαπιστωθεί:

α) πρώτον, πόσοι από αυτούς ήταν θετικοί στον ιό, έτσι ώστε, να δηλωθούν στον ΕΟΔΥ και να παραμείνουν ως εργαζόμενοί μας, για να είναι ασφαλισμένοι και να πληρώνονται από μας, για όλο το διάστημα της καραντίνας, επειδή το νιώθαμε σαν ανάγκη, να μη τους αφήσουμε ακάλυπτους τη συγκεκριμένη στιγμή.

Υγεινομική «βόμβα» το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά - Συνολικά 67 τα κρούσματα

β) όσοι δεν ήταν θετικοί, να μπορούν να εργασθούν ελεύθερα, χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο και τις οικογένειές τους, γνωρίζοντας, ότι δεν είναι θετικοί. Όλα τα παραπάνω γίνανε, χωρίς καμία πίεση από οποιονδήποτε φορέα ή Αρχή και με δικά μας έξοδα.

Περαιτέρω επισημαίνουμε, ότι ο αναφερόμενος αριθμός των κρουσμάτων που επαναλαμβάνουμε, ότι αποκαλύφθηκαν με δική μας πρωτοβουλία και έξοδα, λόγω του υψηλού αισθήματος κοινωνικής ευθύνης της διοίκησης της εταιρείας μας από τον οποίο ειλικρινά εκπλαγήκαμε, επειδή ήταν άτομα, πλήρως ασυμπτωματικά και δεν υπήρχε οποιαδήποτε προηγούμενη ένδειξη η ενημέρωση από τους ίδιους, ειλικρινά μας προβληματίζει.

Τονίζουμε όμως, ότι όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί, παραμένουν ακόμη ασυμπτωματικοί, παραμένουν σε καραντίνα και πληρώνονται από μας. Ως εταιρεία, καταφέραμε έτσι, όσοι παρέμειναν και εργάζονται στην επιχείρησή μας, να είναι πλήρως αρνητικοί και οι θετικοί να είναι σε καραντίνα με πλήρη κάλυψη από μας και όσοι εποχιακοί απολύθηκαν, να μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια τη ζωή τους.

Γιαννιτσά: Αρνούνται να κάνουν τεστ για κορωνοϊό εργαζόμενοι στο εργοστάσιο

Τέλος, παρόλο που πετύχαμε τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας για τους αρνητικούς στο τεστ εργαζομένους μας, με συνεχιζόμενες, όπως πριν απολυμάνσεις από πιστοποιημένα συνεργεία, παρά τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες για μας, ακολουθούμε πιστά τις κείμενες διατάξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αντιμετωπίζοντας με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα που προέκυψε».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top