Γιαννιτσά: Αρνούνται να κάνουν τεστ για κορωνοϊό εργαζόμενοι στο εργοστάσιο

Έντονη ανησυχία μετά τα 46 κρούσματα που εντοπίστηκαν εκεί

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα Γιαννιτσά μετά από τον εντοπισμό 46 κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό κονσερβοποιΐας της περιοχής. 

Το εργοστάσιο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του για να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα, ενώ συνεχίζονται τα τεστ στους υπόλοιπους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. 

Έκλεισε το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά - 46 τα κρούσματα κορωνοϊού

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κάποιοι από τους εργαζόμενοιυς αρνούνται να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε να πάρει δείγματα από 15 άτομα, από τα οποία τα δέκα αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ. 

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων αυτή τη στιγμή βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη. 

Οι αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να αυξηθεί κι άλλο. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top