Δολοφονία Γραικού: Τι είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου

Η σύζυγος του κτηνοτρόφου τον χαρακτήρισε «ωμό» εγκληματία

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση θανάτου του κτηνοτρόφου Δημήτριου Γραικού που μετά από δύο χρόνια εξαφάνισης βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε στάβλο, του κατηγορούμενου στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο κατηγορούμενος για τη  δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί  αρχές  Νοεμβρίου 2016.

 Ο 47χρονος,  κατηγορούμενος έμπορος κρεάτων κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως επεσήμανε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο θάνατος του κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε μετά από καβγά. Όπως είπε, όταν διαπίστωσε τον θάνατο του Γραικού πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να θάψει το πτώμα του. Αρνήθηκε ότι είχε οικονομική διαφορά με το θύμα, αλλά επιβεβαίωσε ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή μεταξύ τους, που αφορούσε αγοροπωλησία ζώων. Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του και τη δική μου.

Υπόθεση Γραικού: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε  η εν διαστάσει σύζυγος του θύματος η οποία ανέφερε:

«Όταν τον γνώρισα(σ.σ: τον κατηγορούμενο) μόνος του μου είπε "κυρία Γραικού ό,τι χρωστάω στον σύζυγό σας θα τα πάρετε».

Σε μία έκρηξη της στιγμής , στην πολύωρη  κατάθεσή της περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως «ωμό εγκληματία" λέγοντας χαρακτηριστικά πως

" Δεν μπορείς να αφαιρείς έτσι μια ζωή. Ούτε σε ένα ζώο άξιζε τέτοιος θάνατος».

Μάλιστα ανέφερε στην κατάθεσή της  ότι ο 47χρονος τηλεφωνούσε διαρκώς στον ανιψιό του θύματος και τον ρωτούσε για την πορεία των ερευνών σχετικά με την εξαφάνιση του πρώην συζύγου της.


Να θυμίσουμε πως ο 59χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο του κατηγορουμένου στη  Χαλάστρα, από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Η υπόθεση επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη "αγνώστων δραστών", αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Έτσι στα τέλη Μαΐου του 2019, έπειτα από έρευνες με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ η σορός και το αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκαν θαμμένα στη μονάδα του κατηγορούμενου.

Η δική βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αναμένεται να εξεταστούν περίπου 20 μάρτυρες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top