Μ. Βρετανία καραντίνα: Πώς φρενάρει η τουριστική σεζόν στα 7 ελληνικά νησιά

Ξενοδόχοι στο star.gr: Σύγχυση στους παραθεριστές και ακυρώσεις

Ολόκληρη η συνέντευξη της Χριστίνας Τετράδη αντιπρ.  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και πρ. Ξενοδόχων Λαγανά- Ζακύνθου 

Για την εικόνα του τουρισμού που επικρατεί στη Ζάκυνθο και στα υπόλοιπα έξι ελληνικά νησιά, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν στη χώρα από τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, μίλησε στο star.gr η Χριστίνα Τετράδη αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και πρ. Ξενοδόχων Λαγανά- Ζακύνθου.

 «Αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο βρίσκονται περίπου 7.000 Βρετανοί. Κάποιοι προσπαθούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους γιατί έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις, κάποιοι όμως παραμένουν στο νησί. Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν μέσω Αθήνας να φτάσουν πιο νωρίς στη Μ. Βρετανία για να προλάβουν την καραντίνα της Τετάρτης», σημείωσε.

Αγώνας δρόμου για 60.000 Βρετανούς να φύγουν από 7 «κόκκινα» ελληνικά νησιά

Όπως πρόσθεσε, οι τελευταίοι είτε προσπαθούν σήμερα να βρουν κάποια εσωτερική πτήση, είτε παίρνουν το καράβι και κατόπιν νοικιάζουν κάποιο αυτοκίνητο ή ταξιδεύουν με το λεωφορείο προκειμένου να φτάσουν στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται θέμα μαζικής φυγής, ξεκαθάρισε η ίδια καθώς και ο αριθμός των τουριστών που βρίσκεται στη Ζάκυνθο είναι πολύ μικρός. 

«Φανταστείτε ότι τέτοια περίοδο πέρυσι στο νησί βρίσκονταν περίπου 35.000 Βρετανοί», είπε.

Δεκαήμερη καραντίνα κι από Ολλανδία σε όσους επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Ακυρώνονται οι κρατήσεις για Σεπτέμβριο- Οκτώβριο

Την ώρα που τον Ιούλιο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινήθηκαν μόλις γύρω στο 20 με 25% και τον Αύγουστο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν στην καλύτερη περιοχή το 35 με 40% λόγω κορωνοϊού, η αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης εκτός από τη σύγχυση στους Βρετανούς παραθεριστές, επηρεάζει και τις κρατήσεις του επόμενου διαστήματος προκαλώντας κύμα ακυρώσεων. 

Για ένα δύσκολο καλοκαίρι, που έγινε ακόμη δυσκολότερο κάνουν λόγο από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι, που αν και πόνταραν ότι θα δουλέψουν και το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, καλούνται πλέον να κάνουν διαχείριση ζημίας.

Βρετανία: Μαθητές πήγαν στη Ζάκυνθο και γύρισαν με κορωνοϊό

«Ειδικότερα για το νησί της Ζακύνθου είναι το τέλος του καλοκαιριού μας, αφού η βρετανική αγορά είναι μακράν η μεγαλύτερη τουριστική αγορά του νησιού», εκτίμησε η κ. Τετράδη.  

Σύμφωνα με την ίδια, η σεζόν στη Ζάκυνθο θα έφτανε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ οι μέχρι στιγμής κρατήσεις ειδικά από τη μεγάλη Βρετανία δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ήταν ικανοποιητικές. 

Επειδή ακριβώς οι Βρετανοί έχασαν το Μάιο και τον Ιούνιο είχαν κάνει αρκετές κρατήσεις και για το Σεπτέμβριο και για τον Οκτώβριο, οι οποίες πλέον ακυρώνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Όπως εξήγησε η αντιπρ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου αν και η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι θα επανεξετάσει το θέμα μετά από 14 ημέρες, είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα tour operator ο οποίος αναγκάζεται τώρα να σταματήσει τις πτήσεις προς ένα προορισμό, να τις ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα έχει μείνει μόνο ένας μήνας για το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν.

Μάσκα στο σχολείο: Οδηγίες για να πείσουμε τα παιδιά μας στο star.gr

Ίδια η εικόνα και στα υπόλοιπα έξι νησιά 

Αντίστοιχη όμως είναι η εικόνα που καταγράφεται στον τουρισμό και στα υπόλοιπα έξι ελληνικά νησιά, καθώς σύμφωνα με την κ. Τετράδη ο φόβος της καραντίνας αλλάζει άρδην τα δεδομένα και για τους προορισμούς αυτούς. 

Όπως ανέφερε, η κατάσταση στην Κρήτη είναι ίδια με αυτή τη Ζακύνθου καθώς το νησί έχει Βρετανούς οι οποίοι ταξιδεύουν με tour operators, ενώ λίγο καλύτερη φαίνεται να είναι η κατάσταση στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, δεδομένου ότι κινούνται περισσότερο με πακέτα και μεμονωμένους βρετανούς τουρίστες.

«Ιατρική απόβαση» εν μέσω πανδημίας- Τι λένε οι εθελοντές στο star.gr

«Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση της Μ. Βρετανίας θα επηρεάσει και τους επτά προορισμούς, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Σε περιοχές όπως η Ζάκυνθος και τα υπόλοιπα νησιά που έκλεισαν, ελπίζαμε ότι η πληρότητα θα κινούνταν στα ποσοστά του Ιουλίου, δηλαδή θα έφτανε και ένα 25%», σημείωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top