Αγώνας δρόμου για 60.000 Βρετανούς να φύγουν από 7 «κόκκινα» ελληνικά νησιά

Τρέχουν να προλάβουν την καραντίνα

Τρέχουν και δε φτάνουν οι Βρετανοί τουρίστες που παραθερίζουν στα ελληνικά νησιά, ώστε να προλάβουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους πριν τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της αναγκαστικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά.

Τα ελληνικά αυτά νησιά είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. 

Βρετανία: Μαθητές πήγαν στη Ζάκυνθο και γύρισαν με κορωνοϊό

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, όσοι κάνουν τις διακοπές τους σε αυτά τα νησιά θα πρέπει να επιστρέψουν στη Βρετανία έως την Τετάρτη στις 04:00 το πρωί, αλλιώς θα μπαίνουν σε καραντίνα. 

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίοι τρέχουν τώρα άρον άρον για να αλλάξουν τα εισιτήριά τους και να επιστρέψουν νωρίτερα στα σπίτια τους για να μη μπουν σε 14ήμερη καραντίνα. 

Κορωνοϊός: Αυτά τα ελληνικά νησιά βγήκαν από την «ασφαλή λίστα» της Αγγλίας

Μάλιστα σύμφωνα με τη Daily Mail υπάρχουν καταγγελίες για εκτόξευσης των τιμών των εισιτηρίων επιστροφής, καθώς κάποιοι πρέπει να πληρώσουν έως και τρεις φορές περισσότερο από ό,τι είχαν πληρώσει αρχικά.

Κάποιοι άλλοι μάλιστα αγωνιούν για τον χρόνο, καθώς η πτήση τους προσγειώνεται στη Βρετανία στις 04:20 και τα χρονικά περιθώρια από το όριο που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση είναι πολύ μικρό. 

Σε καραντίνα επιβάτες και πλήρωμα πτήσης από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία

Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι νιώθουν πιο ασφαλείς στην Ελλάδα παρά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι δεν καταλαβαίνουν για ποιον λόγο ελήφθη αυτή η απόφαση. 

«Δεν το καταλαβαίνω, γιατί φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εδώ απ' ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στις παραλίες, όλο το προσωπικό (στις επιχειρήσεις) φορά μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί για πάρτι, όλα κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου να έρθουμε εδώ», είπε στην Daily Mail μια Βρετανίδα που κάνει τις διακοπές της στην Κρήτη.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την Ελλάδα

Στην ανακοίνωσή του στη βρετανική Βουλή, ο κ. Σαπς είπε ότι δε θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Σκωτίας για επιβολή περιορισμών στις αφίξεις από την Ελλάδα, γενικά.

Ο Βρετανός υπουργός ανακοίνωσε ότι το σύστημα καραντίνας για την Αγγλία αναθεωρείται, για να ληφθεί υπόψη το πολύ διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά.

«Για πρώτη φορά έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε συγκεκριμένα νησιά από το σύστημα καραντίνας, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό», είπε στους βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι η Σκωτία επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους έρχονται από την Ελλάδα γενικά, ενώ η Ουαλία απαγόρευσε τα ταξίδια σε μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών νησιών. Από την άλλη το υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε αυτά τα επτά νησιά, αλλά όχι γενικά στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top