Βρετανία: Μαθητές πήγαν στη Ζάκυνθο και γύρισαν με κορωνοϊό

Περιφανεύονταν ότι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας

Περίπου 20 μαθητές από τη Βρετανία, οι οποίοι βρίσκονταν στη Ζάκυνθο για διακοπές, επέστρεψαν στη χώρα τους με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο τους. 

Οι μαθητές από το Μπάκιγχαμσαϊρ ανήρτησαν βίντεο στα social media, στα οποία περιφανεύονταν ότι δε φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το ελληνικό νησί. Σε βίντεο από το κοινωνικό μέσο TikTok, το οποίο «έφτασε στα χέρια» της εφημερίδας The Sun, οι νεαροί φαίνονται να διασκεδάζουν αγνοώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. 

Αγγλία: Έως και 30 έφηβοι θετικοί στον κορωνοϊό μετά από ταξίδι στην Ελλάδα

Ένα από τα βίντεο φέρει τη λεζάντα «Πάμε στη Ζάκυνθο χωρίς ουσιαστικά social distancing και κορωνοϊό», ενώ ένας από τους νεαρούς εμφανίζεται σε αεροπλάνο με μάσκα προστασίας κρεμασμένη στον λαιμό του, με το σχόλιο «καμία μάσκα κυβέρνησης δεν μπορεί να με σκοτώσει».

Οι περισσότεροι από τους μαθητές ήταν τελειόφοιτοι και το σχολείο τους, που επρόκειτο να ξανανοίξει σήμερα, αναγκάστηκε να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων.

Το ανησυχητικό είναι ότι από την «ανεμελιά» των νέων, μολύνθηκαν πολλά συγγενικά τους πρόσωπα. 

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες και με κρούσματα κορωνοϊού στο Πλίμουθ, όπου 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί μετά από ταξίδι στη Ζάκυνθο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top