Δεκαήμερη καραντίνα κι από Ολλανδία σε όσους επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Ακολουθεί το παράδειγμα της Βρετανίας

Μετά τη Βρετανία και η Ολλανδία αποφάσισε να βάλει σε καραντίνα τους πολίτες της που θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά. 

Αγώνας δρόμου για 60.000 Βρετανούς να φύγουν από 7 «κόκκινα» ελληνικά νησιά

Συγκεκριμένα η ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία από σήμερα και μέχρι νεοτέρας, όσοι επιστρέφουν από όλα τα ελληνικά νησιά θα μένουν σε δεκαήμερη καραντίνα. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, αιτία για να συμπεριληφθούν τα ελληνικά νησιά στη «πορτοκαλί λίστα» της χώρας είναι το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες μολύνονται από κορωνοϊό ενώ κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Βρετανία: Μαθητές πήγαν στη Ζάκυνθο και γύρισαν με κορωνοϊό

Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από σήμερα (08.09.2020) και όσοι επιστρέφουν από σήμερα στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 10 ημερών και αν εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, δύσπνοια, βήχα, καταρροή), θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές αρχές για να εξεταστούν.

Τέλος η ταξιδιωτική οδηγία για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στο «κίτρινο», που σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν τα μέτρα και τους κανόνες που ισχύουν και να τους ακολουθούν.

Κορωνοϊός: Αυτά τα ελληνικά νησιά βγήκαν από την «ασφαλή λίστα» της Αγγλίας

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη στις 04:00 το πρωί, όσοι επιστρέφουν στη χώρα από τις διακοπές τους στη Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, η Σαντορίνη και Ζάκυνθο θα πρέπει να μένουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Για τον λόγο αυτό από χθες 60.000 Βρετανοί που παραθερίζουν στη χώρα μας τρέχουν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για να επιστρέψουν πριν το όριο που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση για να γλιτώσουν την καραντίνα. 

Μάλιστα καταγγέλλουν πως πρέπει να πληρώσουν τρεις φορές πάνω την αρχική τιμή του εισιτηρίου τους και κάνουν λόγο για υπερβολικά μέτρα που δε χρειάζονται. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top