Βατόπουλος: Τα δύο «στοιχήματα»​​​​​​​ για τον περιορισμό της πανδημίας

Πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει ο κορωνοϊός

«Πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει» είναι ο κορωνοϊός σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέλυσε τους τρεις λόγους που δείχνουν ότι ο ιός είναι εκεί έξω και τίποτα δεν έχει τελειώσει. 

Τσιόδρας: «Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να τα αφήσουμε ελεύθερα»

«Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα. Δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον συρροές, αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει» προειδοποίησε ο καθηγητής.

Τα δύο «στοιχήματα» για τον περιορισμό της πανδημίας

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, το πρώτο «στοίχημα» για τον περιορισμό της πανδημίας είναι η μεταφορά κρουσμάτων από νέους στους μεγαλύτερους.

Χρήση μάσκας στα σχολεία: Οδηγίες για μικρούς και μεγάλους μαθητές

Το δεύτερο «στοίχημα» είναι τα δευτερογενή κρούσματα. «Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή». «Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, αρά είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει» ανέφερε. 

Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος, «ο ιός δε μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top