Συναγερμός για κορωνοϊό: Ολοένα και μικραίνει η μέση ηλικία των κρουσμάτων

Μόλις στα 23 έτη ο μέσος όρος στις Κυκλάδες!

Δείτε ένα απόσπασμα από όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Τρίτης

Ολοένα και προς τα κάτω πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού (45,1%) ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα των 18 έως 39 ετών.

Κορωνοϊός: «Να μη νοσηλεύονται στο ΕΣΥ για Covid όσοι δεν τον πιστεύουν»

Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση της Τρίτης και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος χαρακτήρισε ανησυχητική τη διασπορά στις μικρές ηλικίες, με τους περισσότερους νέους να είναι ασυμπτωματικοί.

Αυτό που είναι πραγματικό τρομακτικό είναι το στοιχείο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων του κορωνοϊού στις Κυκλάδες είναι μόνο 23 χρόνια!

Από την άλλη, πάντως, υπάρχει μια ικανοποίηση και μία συγκρατημένη αισιοδοξία για τα 168 κρούσματα, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, καθώς πιθανόν να είναι ένδειξη ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού θα συγκρατηθεί.

Χαρδαλιάς: Κατανοώ την κόπωση, αλλά ο κορωνοϊός δεν κουράζεται

«Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε. Τήρηση κανόνων και ωραρίων. Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες μπορεί να αποβούν μοιραίες», δήλωσε την Τρίτη, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top