Χαρδαλιάς: Κατανοώ την κόπωση, αλλά ο κορωνοϊός δεν κουράζεται

Κρίσιμο σημείο το άνοιγμα των σχολείων και η τήρηση των μέτρων υγιεινής  

«Αντιλαμβάνομαι ότι ύστερα από τόσους μήνες ταλαιπωρίας υπάρχει κούραση. Όμως δυστυχώς,  ο ιός δεν κουράζεται. Είχαμε πει ότι ο αγώνας είναι μαραθώνιος και όχι  αγώνας ταχύτητας» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.    

Κορωνοϊός: 168 νέα κρούσματα στη χώρα - Ένας νεκρός

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε βασικό στοιχείο αντιμετώπισης της πανδημίας τη  σωστή ενημέρωση και πρόσθεσε: 

«Οι αποφάσεις μας εύλογα κρίνονται από όλους αλλά αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι τα ίδια τα δεδομένα. Δεν κάνουμε διακρίσεις σε περιοχές. Όπου υπάρχει πρόβλημα  το ανακοινώνουμε». 

Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνα CEO φαρμακευτικού κολοσσού 

 Όπως ανέφερε, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα β΄ κύμα πανδημίας. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει αλώβητη. Αύξηση κρουσμάτων έχουμε και στην Ελλάδα και τα περιμέναμε» τόνισε.  

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης στον Πόρο και στον Αμπελώνα Λάρισας, χάρη στη συνεργασία των κατοίκων,  που είχε σαν αποτέλεσμα την άρση ορισμένων μέτρων.   

Ο κ, Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού το οποίο έγινε πολύ προσεκτικά». 

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού 

«Οι 760.206 έλεγχοι δεν ήταν τυχαίοι, Επιλέγονται οι επιβάτες από τον αλγόριθμο,  που   έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι θετικοί, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν» σημείωσε.  

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε». 

Κρίσιμο σημείο χαρακτήρισε όμως  το άνοιγμα των σχολείων όπως και την τήρηση των μέτρων υγιεινής, υπενθυμίζοντας σε ποιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Κεραμέως: Μάθημα ζωής για τα παιδιά η μάσκα

«Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αντιεπιστημονικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι τα κρούσματα δεν υπάρχουν. Τέτοιες θεωρείς μπορεί να αποβούν μοιραίες» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς όσον αφορά τα fake news.  
                
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top