Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνα CEO φαρμακευτικού κολοσσού 

Συζήτηση για το εμβόλιο και τη διάθεσή του στην Ευρώπη     

Κυριάκος Μητσοτάκης Άλμπερτ Μπουρλά

Συνάντηση με τον καταγόμενο από τη Θεσσαλονίκη  Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συζήτησε και για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

ΟΗΕ: 172 χώρες στο πρόγραμμα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook για τη συνάντηση με τον κ. Μπουρλά:    

 Kικίλιας: Η Ε.Ε συνεχίζει να ψάχνει νέα εμβόλια

«Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer. Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19.

H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top