Κεραμέως: Μάθημα ζωής για τα παιδιά η μάσκα

«Να μάθουν να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις»

«Το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας», είπε η Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενοι στους γονείς των μαθητών, ειδικά όσους αντιδρούν στη χρήση μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι.

Κυρώσεις για τους γονείς μαθητών που δε φορούν μάσκα στο σχολείο

Όπως είπε, οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως, όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κορωνοϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Σημείωσε, δε, πως ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Ερωτηθείσα αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα προστασίας, τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών επικεντρώνει στην επισταμένη χρήση μάσκας, τους καθαρισμούς, τα διαφορετικά διαλείμματα, την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, είπε πως είναι 17 κατά μέσο όρο, ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 20.

Τι θα γίνει εάν προκύψει κρούσμα σε σχολείο

Για την διαχείριση τυχόν κρούσματος σε σχολείο, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι με βάση το πρωτόκολλο θα κλείνει μόνο το τμήμα.

Σε περίπτωση που πρόκειται για εκπαιδευτικό, που εισέρχεται σε περισσότερες από μια τάξεις, τότε η υπόθεση θα αξιολογείται από τον ΕΟΔΥ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top