Κυρώσεις για τους γονείς μαθητών που δε φορούν μάσκα στο σχολείο

«Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα»

Πλέγμα κυρώσεων για τις περιπτώσεις μαθητών που δε φορούν μάσκα στο σχολείο, προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα» και σημείωσε ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι και πρέπει να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Γιατί υπήρξε μείωση στα κρούσματα τη Δευτέρα

«Εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», είπε ο κ. Πέτσας.

Κορωνοϊός: Στους 243 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε 69χρονος

Όπως τόνισε, έχουμε μπροστά μας μία ολόκληρη σχολική χρονιά και «πρέπει να έχουμε προετοιμάσει ένα σύστημα που να επιτρέπει ότι θα περιχαρακώνουμε ενδεχόμενα κρούσματα και θα διαφυλάττουμε την υγεία των μαθητών. Γι’ αυτό προκρίθηκε η χρήση μάσκας και ένα πλέγμα πολιτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Προσχηματικές οι υποσχέσεις της Τουρκίας στη Γερμανία

Προσχηματικές χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τις υποσχέσεις που δίνει η Τουρκία προς τη Γερμανία και άλλους εταίρους, ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας τη μόνη διαφορά που έχουμε μεταξύ μας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αυτό δείχνουν «οι τελευταίες εξελίξεις με τη μετατροπή και της Μονής της Χώρας σε τζαμί, αλλά και με την επέκταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX».

Συνεχίζοντας, είπε πως είναι πολύ θετικό ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της: «Αν δει κανείς όλες τις ανακοινώσεις και των ευρωπαϊκών οργάνων, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας, είναι ξεκάθαρα υποστηρικτικές των ελληνικών θέσεων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top