Κορωνοϊός: Γιατί υπήρξε μείωση στα κρούσματα τη Δευτέρα

Ανησυχία για δεκάδες νέα κρούσματά που δε συνδέονται με ταξίδι

Την εικόνα ότι η πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού ίσως να σημειώνει κάποια υποχώρηση ίσως να δημιουργεί σε πολλούς η μείωση των κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Ωστόσο, τα 170 κρούσματα, που ανακοινώθηκαν δε δημιουργούν κανέναν εφησυχασμό. Η τελευταία φορά, που είχαν ανακοινωθεί κάτω από 200 κρούσματα ήταν η Δευτέρα 17 Αυγούστου, ενώ το ίδιο είχε γίνει και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου με 126 κρούσματα.

Κορωνοϊός: 170 νέα κρούσματα - Πού εντοπίστηκαν

Ο λόγος είναι πως τις Κυριακές τα εργαστήρια (ιδίως τα ιδιωτικά) υπολειτουργούν, ενώ είναι λιγότεροι αυτοί που προσέρχονται για να υποβληθούν για διαγνωστικό μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό.

Στις αρχές δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Αντίθετα είναι έντονη η ανησυχία για τα δεκάδες νέα κρούσματα, πολλά εκ των οποίων δεν συνδέονται με ταξίδι ή άλλο κρούσμα.

Γι’ αυτό και η Νίκη Κεραμέως  κάλεσε τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές τους μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιβληθεί περιορισμός μετακινήσεων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η τακτική ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

«Η στρατηγική είναι στοχευόμενα μέτρα σε περιοχές, δραστηριότητες και δίκτυα που διασπείρουν τον ίο. Αυτή είναι η στρατηγική, και αυτή θα συνεχίσουμε», είπε καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Σκάι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top