Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα σουβλατζίδικα από Δευτέρα

Από τις 12 και μετά παραγγελίες μόνο με delivery

Απαγορευτικό και στο σουβλάκι βάζει ο κορωνοϊός. Από Δευτέρα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τα σουβλατζίδικα και τα ψητοπωλεία κατεβάζουν ρολά.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου, ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το σουβλάκι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τη Δευτέρα θα μπορείτε να γευτείτε το παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα και να πιείτε την παγωμένη μπυρίτσα σας μέχρι τα μεσάνυχτα. Μετά… παραγγελίες στο σπίτι.

Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Δώδεκα ακριβώς, σουβλατζίδικα και ψησταριές από τη Δευτέρα θα λειτουργούν μόνο ως delivery. Προσοχή όμως, δε θα μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα να πάρετε ένα σουβλάκι και να το φάτε στο απέναντι πεζοδρόμιο ή στην πλατεία. Μόνο delivery στο σπίτι επιτρέπεται.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος είναι διχασμένος. Πολλοί είναι εκείνοι που θυσιάζουν το μεταμεσονύχτιο καλαμάκι για την προστασία της υγείας τους. Άλλοι πάλι σκέφτονται τους εργαζόμενους και άλλοι αναζητούν τη χρυσή τομή.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα σχολεία–Στο τραπέζι η εκ περιτροπής λειτουργία

Ποιες είναι οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες από τη Δευτέρα ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν:

  • η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
  • οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Κορωνοϊός: Αύριο η εφαρμογή των νέων μέτρων – 950 κρούσματα σε 4 μέρες

Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από αύριο Δευτέρα 17/08

  • Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24  Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  • Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον κορωνοιό όλων όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς όλους:

  • Για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
  • Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

Να σημειωθεί ότι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου τέθηκε σε εφαρμογή το μοντέλο Πόρου για Πάρο και Αντίπαρο έως και τις 24 Αυγούστου. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα αντί για 11. Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top