Φωτιά-Μεταμόρφωση: Μήνυμα 112–Κλείστε πόρτες, παράθυρα - Επικίνδυνοι καπνοί

Τι αναφέρει το έκτακτο SMS που εστάλη στους κατοίκους των γύρω περιοχών

Μήνυμα στους κατοίκους της Μεταμόρφωσης και των γύρω περιοχών εστάλη από την γραμμή 112, για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών που βρίσκεται στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Φωτιά-Μεταμόρφωση: Οδηγίες στους πολίτες για την προστασία της υγείας τους

Στην έκτακτη ειδοποίηση προς τους πολίτες, αναφέρεται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, ότι οι καπνοί είναι επικίνδυνοι, γι΄αυτό πρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή του καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», αναφέρει χαρακτηριστικά το SMS.

Φωτιά-Μεταμόρφωση: Πώς φαίνεται ο καπνός σε όλη την Αθήνα

Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί και συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, 14 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α. 

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας

Να σημειωθεί ότι επί ποδός βρίσκεται και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία νωρίτερα εξέδωσε οδηγίες για την προστασία της υγείας των πολιτών από τους τοξικούς καπνούς. Αυτές είναι: 

1.Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top