Φωτιά-Μεταμόρφωση: Πώς φαίνεται ο καπνός σε όλη την Αθήνα

Οι φλόγες έχουν τυλίξει εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών

Μαύρος καπνός έχει καλύψει από νωρίς το πρωί πολλές περιοχές της Αθήνας, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοϊου. Επιπλέον διακοπή κυκλοφορίας έχει γίνει και στην Αττική Οδό στην έξοδο προς Λαμία.

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας

Μαύρος καπνός στην Αθήνα μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

Στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, 14 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Μαύρος καπνός στην Αθήνα μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ' άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Φωτιά-Μεταμόρφωση: Οδηγίες στους πολίτες για την προστασία της υγείας τους

Μαύρος καπνός στην Αθήνα μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Μαύρος καπνός στην Αθήνα μετά τη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

Φωτιά-Μεταμόρφωση: Οδηγίες στους πολίτες για την προστασία της υγείας τους

Με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

1.Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top