Καθηγητής Τούντας: «Έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι»

Σοκαριστική εκτίμηση, μιλά για 10.000 ενεργά κρούσματα

Βόμβα… μεγατόνων έριξε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, ο οποίος είπε πως έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό τουλάχιστον 60.000 συμπολίτες μας, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ενεργά κρούσματα. 

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, το νούμερο προκύπτει από μια διεθνή εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι 10 φορές περισσότερα από αυτά που βρίσκουμε από τα τεστ. 

Κορωνοϊός: Ανακοινώνονται νέα μέτρα – Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους

«Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον ίδιο και γενικά τους ειδικούς. Πλέον έχουμε πολύ πιο περιορισμένες δυνατότητες να ελέγξουμε τη διασπορά της επιδημίας», είπε ο κ. Τούντας.

Εκτίμησε επίσης ότι είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες μέρες να υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση, καθώς όπως είπε μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα επιστρέψουν οι εκδρομείς από τις διακοπές τους. 

Επιστροφή με τεστ κορωνοϊού για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

«Έχουμε μπει σε ένα δεύτερο κύμα, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερα από το πρώτο. Θα υπάρξει μια έξαρση κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο, γι’ αυτό πρέπει να τηρήσουμε τα ήδη ισχύοντα μέτρα και να ληφθούν και νέα μέτρα όπως τοπικά lockdown όπου χρειαστεί», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Κορωνοϊός: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και οι φοιτητές με αρνητικό τεστ

Ωστόσο, εκτίμησε ότι από Σεπτέμβριο είναι πιθανό να δούμε βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Ο κ. Τούντας τάχθηκε κατά του ανοίγματος των σχολείων αν χειροτερεύσουν οι δείκτες και έκανε έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα. 

«Παντού είναι ο ιός. Πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα σα να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μολυνθούμε», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top