Κορωνοϊός: Ανακοινώνονται νέα μέτρα – Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους

«Προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι»

Νέα μέτρα, ενόψει των ημερών του 15αύγουστου, αλλά και της επιστροφής στη συνέχεια πολλών εκδρομέων, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες το πρωί στην τακτική σύσκεψη για τον κορωνοϊό και έστειλε – μεταξύ άλλων – μήνυμα στους νέους.

Επιστροφή με τεστ κορωνοϊού για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κορωνοϊός: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και οι φοιτητές με αρνητικό τεστ

Παράλληλα, τόνισε πως θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι. Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο», τόνισε, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση θα φτιάξει και σχετικά σποτ για το θέμα.

«Δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό και έναν λιμενικό δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Βεβαίως υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Βεβαίως υπάρχουν κυρώσεις. Αλλά αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε εν τη γενέσει του αυτό το δεύτερο κύμα -το οποίο φαίνεται να εκδηλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου- και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις, πρέπει τώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τόνισε.

Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Καταλαβαίνω την ανεμελιά της ηλικίας, αλλά πρέπει να...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top