Μεγάλος Περίπατος: Έρχονται αλλαγές στην Πανεπιστημίου

Μία παραπάνω λωρίδα για τα αυτοκίνητα , εισηγήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων

Μία παραπάνω λωρίδα για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου, πρότεινε με εισήγηση του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27 Ιουλίου, με θέμα την παράταση των μέτρων του Μεγάλου Περιπάτου, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία.

Μεγάλος Περίπατος: Δείτε πώς θα γίνει η Βασιλίσσης Όλγας

Τα προσωρινά μέτρα είχαν επιβληθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που λήγει στις 21 Αυγούστου 2020 και μπορούσαν να παραταθούν για άλλο ένα τρίμηνο, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συγκεκριμένη απόφαση. Το ζητούμενο ήταν να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία που δεν διαθέτει ο Κώστας Μπακογιάννης λόγω απλής αναλογικής και αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί σήμερα.

Την πλειοψηφία αυτή φαίνεται να εξασφαλίζει ο δήμαρχος με την σύμπραξη της παράταξης του Παύλου Γερουλάνου. Ο κ. Γερουλάνος, με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα άσκησε κριτική στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο και παρέθεσε σημεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η σημερινή του ψήφος.

Μεγάλος Περίπατος: Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ζητάει Αθηναίος πολίτης

Βασικό σημείο από πλευράς Γερουλάνου στην επιστολή ήταν η απόδοση μιας παραπάνω λωρίδας κυκλοφορίας για τα οχήματα στην Πανεπιστημίου. Και ο κ. Μπακογιάννης στην εισήγησή του ανέφερε ότι θα δοθεί αυτή η πρόσθετη λωρίδα, όπου το επιτρέπει ο σχεδιασμός ώστε:

•    Τα ΙΧ να συνεχίσουν να κινούνται σε τρεις λωρίδες, ενώ θα έμεναν σε δύο όταν λειτουργούσε η λεωφορειολωρίδα.
•    Η λεωφορειολωρίδα θα προστεθεί δίπλα στις τρεις για τα ΙΧ, προφανώς αφαιρώντας χώρο από τις λωρίδες που βάφτηκαν για να τις χρησιμοποιούν οι πεζοί και τα ποδήλατα.
•    Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μία λωρίδα για πεζούς και ποδήλατα. Υπενθυμίζεται ότι σε μεγάλο μέρος της Πανεπιστημίου, ο χώρος για πεζούς και ποδήλατα είναι εξαρχής μια λωρίδα οπότε εκεί δεν αλλάζει κάτι.

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Εργασίες στην πλατεία Συντάγματος

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέδωσε αυτή την αλλαγή πορείας και στην παρατήρηση ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυξημένοι κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, προφανώς λόγω μέτρων πανδημίας και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top