Εισαγγελική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις για το Μάτι

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» για τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 102 νεκρούς.

Σοκ από το ηχητικό ντοκουμέντο για το Μάτι: Άφησαν να καούν Κύθηρα και Μάνη

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, ενώ ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία αναφέροντας τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυσή του θα αποτελέσει το έναυσμα της εισαγγελικής έρευνας, η οποία ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για Μάτι: Θάψε τα στοιχεία γιατί θα σε σκίσουμε!

Παράλληλα ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροςβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και λοιπά) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Λιότσος: «Δέχθηκα απειλές κατά της ζωής μου»

Ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής, Δ. Λιότσος, τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταγγείλει απειλές κατά της ζωής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Οργισμένες πολιτικές αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις για Μάτι

«Από τη στιγμή που παρέδωσα το πόρισμα και μετά, συνέβησαν κάποια γεγονότα. Όμως, οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν πλέον να είναι συμπτώσεις», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εμπειρογνώμονας, αναφέροντας ότι πρώτα επιχείρησαν δολιοφθορά στη μηχανή του και στη συνέχεια την έκλεψαν. Παράλληλα, τόνισε πως είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα.

Εξώδικο Γεροβασίλη στην «Καθημερινή»

Τέλος, το μεσημέρι, δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» εξώδικο της Γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη για το χθεσινό της δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της», όπως αναφέρεται στο εξώδικο.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 102 θύματα στο Μάτι

«Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα, όπως ο νόμος ορίζει, όπως σημειώνεται στο εξώδικο. Επίσης, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου» αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top