Οργισμένες πολιτικές αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις για Μάτι

Πέτσας: Τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις

Οργισμένες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις της Καθημερινής της Κυριακής για πιέσεις στον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής, που ερευνούσε τα στοιχεία για την τραγωδία στο Μάτι το 2018, και την προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις», και είπε πως πρακτικές, όπως αυτές που περιγράφονται στο δημοσίευμα, δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα.

«Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι», αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για Μάτι: Θάψε τα στοιχεία γιατί θα σε σκίσουμε!

«Η τότε αρμόδια Υπουργός κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αντί να απειλεί άλλους, οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις, όπως και η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής», είπε ο κ. Πέτσας.

Για την «πιο ντροπιαστική σελίδα για οποιοδήποτε κυβέρνηση και για οποιοδήποτε κόμμα της ελληνικής δημοκρατίας» έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

«Πάνω στα πτώματα των ανθρώπων οι άνθρωποι αυτοί έκαναν πολιτική διαχείριση της επόμενης δημοσκόπησης. Ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, ντροπή στη Γεροβασίλη, ντροπή στον Τσίπρα, εάν έχουν κάνει αυτό το πράγμα», πρόσθεσε έξαλλος.

Γεννηματά: Να έρθουν όλα στο φως

«Το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι το βράδυ που καίγονταν άνθρωποι και ενώ το γνώριζε η κυβέρνηση, έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου για να καλύψουν τις ευθύνες», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Σκάι.

«Πρέπει η Δικαιοσύνη να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να έρθουν όλα στο φως. Να μάθουμε ποιοι και τι ευθύνες έχουν γι’ αυτό που συνέβη», τόνισε.

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη

Σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προειδοποιώντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τόνισε η κα Γεροβασίλη.

«Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου» κατέληξε.

Σπίρτζης: Απαράδεκτο που υπήρξε συγκάλυψη από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών Σπίρτζης υποστήριξε πως είναι «απαράδεκτο να έχει γίνει κάτι τέτοιο από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής».

«Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι ανάλογες εντολές, που είχαν δοθεί, ήταν ξεκάθαρες», σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

«Το ότι υπάρχουν συντεχνιακού είδους ενέργειες, δείχνει ότι δυστυχώς η Πυροσβεστική δεν είναι σε καλό δρόμο και δεν είναι τωρινή διαπίστωση αυτή», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top