Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - Τα 4 στις πύλες εισόδου της χώρας

Πού εντοπίζονται

Μειωμένα είναι σήμερα, Τετάρτη, σε σύγκριση με χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 27 νέες περιπτώσεις του ιού στη χώρα, εκ των οποίων οι τέσσερις εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Κορωνοϊός: «Αν γίνουμε Σερβία δε θα αντέξουμε»

Πέντε κρούσματα είναι εισαγόμενα που ελέγχθησαν αυτοβούλως, οκτώ εντοπίστηκαν στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη, δύο στα Γρεβενά, ένα στην Ξάνθη, ένα στην Καστοριά και ένα στην Πάρο. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Τα 1.051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκατρείς συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κατασκήνωση - Χαλκιδική: Σε τεστ για κορωνοϊό θα υποβληθούν 600 παιδιά

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top