Κορωνοϊός: «Αν γίνουμε Σερβία δε θα αντέξουμε»

Ανησυχία για τα ορφανά κρούσματα - Τι είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία τόσο η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας, όσο και ο διπλασιασμός των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 στα νοσοκομεία.

Κατασκήνωση - Χαλκιδική: Σε τεστ για κορωνοϊό θα υποβληθούν 600 παιδιά

Μάλιστα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης στο Open, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη, σημειώνοντας ότι «Έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων. Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν. Στους κλειστούς χώρους δεν γίνεται να μην φοράμε μάσκες, στα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι υπάλληλοι των καταστημάτων. Όταν λέμε και ξελέμε, υπάρχει θέμα. Ο κόσμος είναι χαλαρός. Πρέπει να είμαστε κάθετοι».

Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα–Το «Plan B» της κυβερνήσης

Επίσης, αναφερόμενη στα εισερχόμενα κρούσματα η κα Παγώνη είπε ότι «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους. Τα εργαστήρια είναι συγκεκριμένα. Σωστό είναι το μέτρο με τους ελέγχους αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τα πιστοποιητικά».

Άνοιξαν οι πτήσεις από Βρετανία: Οι κανόνες που ισχύουν

Τέλος, εξέφρασε ανησυχία κυρίως για την αύξηση των ορφανών κρουσμάτων, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η χώρα μας θα έχει πρόβλημα αν παρουσιάσει την ίδια εικόνα με τη Σερβία.

«Αυτά που φοβόμαστε είναι τα ορφανά κρούσματα, γιατί δε μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση. Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές. Είναι δύσκολα τα πράγματα» επεσήμανε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top