Απείθαρχος επιβάτης χτύπησε συνοδό τρένου - Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

«Πρωτοφανές περιστατικό με μπουνιές» λένε ΠΕΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο star.gr

Άκου εδώ πώς περιγράφει το συμβάν ο πρόεδρος της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ Βασίλης Ζαβογιάννης 

Θύμα σωματικής επίθεσης από επιβάτη που αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις και να φορέσει μάσκα προστασίας έπεσε συνοδός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα-Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Γύρω στις 12:10 κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο επιβάτης δεν είχε ούτε εισιτήριο, ούτε και μάσκα», ανέφερε για το συμβάν στο star.gr ο Βασίλης Ζαβογιάννης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ατύχημα ΗΣΑΠ: Άγνωστα παραμένουν τα αίτια

Όπως πρόσθεσε,ο συνοδός του τρένου ευγενικά ζήτησε από τον επιβάτη να φορέσει μάσκα και να κόψει εισιτήριο. Όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ο συνοδός τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να αποβιβαστεί από την αμαξοστοιχία και θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας όπως προβλέπεται. 

«Ο επιβάτης έβριζε πάρα πολύ τον συνοδό, ο οποίος ήταν ψύχραιμος και δεν αντέδρασε. Όταν γύρισε την πλάτη για να φύγει, τότε ο επιβάτης τον χτύπησε με μπουνιές και τον έριξε κάτω», συμπλήρωσε.

Ατύχημα ΗΣΑΠ - Κηφισιά: Εξιτήριο για τους πέντε από τους οκτώ τραυματίες

Αναφερόμενος στην αντίδραση των υπόλοιπων επιβατών, ο κ. Ζαβογιάννης είπε ότι σοκαρίστηκαν και πήραν το μέρος του συνοδού. Σύμφωνα με τον ίδιο ο συνοδός του τρένου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

«Μίλησα μαζί του πριν από λίγο είναι σε καλή κατάστασή ο άνθρωπος, ωστόσο είναι σοκαρισμένος» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι ο επιβάτης προσήχθη από την αστυνομία μόλις το τρένο σταμάτησε στο σιδηροδρομικό σταθμό Έδεσσας.

 

Συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε στην Κηφισιά - 8 τραυματίες

Πού οφείλεται το ατύχημα στον ΗΣΑΠ της Κηφισιάς

Αν και έχουν σημειωθεί το διάστημα μετά το lockdown διαπληκτισμοί ανάμεσα σε απείθαρχους επιβάτες και το προσωπικό των τρένων, σε επικοινωνία του star.gr με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «το περιστατικό χειροδικίας χαρακτηρίζεται πρωτοφανές».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού από το επιβατικό κοινό, ενώ πλέον οι συρμοί ταξιδεύουν με ποσοστό πληρότητας που αγγίζει το 65%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top