Συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε στην Κηφισιά - 8 τραυματίες

«Είναι απαρχαιωμένα τα τρένα», λένε οι επιβάτες στο star.gr

Ατύχημα σημειώθηκε στις 12:15 της Τρίτης όταν συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε στους προστατευτικούς προσκρουτήρες στο σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άτομα.

Ελληνίδα περιγράφει στο star.gr το ταξίδι Ζυρίχη - Αθήνα εν μέσω πανδημίας

Πρόκειται για επτά γυναίκες και έναν άνδρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και τον Ερυθρό Σταυρό. Ευτυχώς είναι όλοι σε καλή κατάσταση και δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. 

Εικόνα από το σημείο του ατυχήματος στον σταθμό της Κηφισιάς / Eurokinissi

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ δεν έπιασαν τα φρένα του τρένου λόγω της ολισθηρότητας, με αποτέλεσμα ο συρμός να χτυπήσει στο τοιχείο της αποβάθρας και να τραυματιστούν οκτώ επιβάτες.

Όσα είπε για το συμβάν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Για πρωτοφανές γεγονός έκανε λόγο ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος έσπευσε στον τερματικό σταθμό Κηφισιάς προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν. Όπως ανέφερε στο star.gr, σύμφωνα με τον σταθμάρχη η βροχή που προηγήθηκε, σε συνδυασμό με τη σκόνη και τα υπολείμματα της ράγας, είχαν ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει ομαλά το αντιολισθητικό σύστημα του τρένου και ο συρμός ανόδου να προσκρούσει στην αποβάθρα. 

 

Εικόνα από το σημείο του ατυχήματος στον σταθμό της Κηφισιάς / Eurokinissi

«Είναι παλιά τα τρένα»

Την ίδια ώρα επιβάτες μιλώντας στο star.gr έκαναν λόγο για απαρχαιωμένους συρμούς του ΗΣΑΠ. «Τα τρένα είναι σαράβαλα, ανέφερε επιβάτης που έχασε το συρμό για ένα λεπτό. Είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν αγοράζουν νέα τρένα», είπε.

Το ίδιο σημείωσε και μία μόνιμος κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάποιο τέτοιο ατύχημα.

Ανάστατο το επιβατικό κοινό, μιλάει για τρένα παλαιάς τεχνολογίας στα οποία καθημερινά επιβιβάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι 

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διασώστες προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Πού οφείλεται το ατύχημα στον ΗΣΑΠ της Κηφισιάς

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές και αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top