Πανελλήνιες: Αύριο οι βαθμολογίες - Πού μπορούν να τις δουν οι υποψήφιοι

Πού «πέφτουν» και πού «ανεβαίνουν» οι βάσεις

Μόλις λίγες ώρες έμειναν για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη βαθμολογία τους αύριο Παρασκευή, 10 Ιουλίου, στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί. Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Πανελλαδικές 2020: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων, αναμένεται άνοδος στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Σημαντική θα είναι η επίπτωση των βαθμολογιών της Νεοελληνικής γλώσσας σε όλα τα πεδία εκτιμούν οι καθηγητές που λένε ότι το μάθημα αυτό θα παίξει τον ρόλο που έπαιζαν τα μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας που καταργήθηκε για φέτος προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλά διαβασμένοι.

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Οι καταστάσεις βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Βαθμολογίες) μέσα από την ειδική εφαρμογή http://results.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας.

Πώς εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν οι βάσεις 

Παρακολουθώντας τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενδέχεται να υπάρξει μία μικρή κάμψη στην πορεία των βάσεων των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Aπό την εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένεται μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Νομική και η Ψυχολογία και έντονη πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται στασιμότητα στις περιζητήτες υψηλόβαθμες σχολές ενώ αναμένεται πτώση στις σχολές από 15,5 και κάτω.

Σε ότι αφορά στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου πεδίου μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι θα υπάρχει στασιμότητα στην πορεία των βάσεων. Με τη βάση την εικόνα των γραπτών εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχει πτωτική τάση και στις Ιατρικές σχολές ενώ για τις σχολές από 16 και κάτω προβλέπεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων.

Στις οικονομικές σχολές αναμένονται αυξομειώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα καταγραφεί μία ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας. Κάποιες σχολές αναμένεται να έχουν πορεία ωστόσο η ισοτίμηση με τις αντίστοιχες περσινές βάσεις αναμένεται σταθερή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top