Κύκλωμα εκβιαστών: Έστελναν οστά νεκρών σε αντιπάλους τους για εκφοβισμό!

Εκβίαζαν καταστηματάρχες ακόμα και εν μέσω καραντίνας

Στον ανακριτή Πειραιά απολογήθηκαν τη Δευτέρα πέντε από τα 11 μέλη της συμμορίας του Πειραιά, ανάμεσά τους και ο επίορκος αστυνομικός. Τα θύματά τους τούς χαρακτηρίζουν αδίστακτους, καθώς έφθαναν στο σημείο να εκβιάζουν και να εισπράττουν χρήματα ακόμα και μέσα στην καραντίνα και ενώ τα καταστήματα ήταν κλειστά λόγω κορωνοϊού

«Συμμορία των 11» στον Πειραιά: Aυτή είναι η κατάθεση που τους «καίει»

Ο επίορκος αστυνομικός μετά την απολογία του πήρε το δρόμο για τη φυλακή, όπως και άλλα δύο μέλη της συμμορίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες κατηγορίες και αφορά εκβιασμούς, εμπρησμούς, τοκογλυφίες ακόμα και ξυλοδαρμούς. 

Εκβίαζαν καταστηματάρχες ακόμα και εν μέσω καραντίνας

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου και του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, τα μέλη της συμμορίας φαίνεται ότι δεν είχαν ιερό και όσιο, καθώς ακόμα και μέσα στην καραντίνα και ενώ τα καταστήματα ήταν κλειστά ζητούσαν χρήματα δήθεν για προστασία από τους ιδιοκτήτες. Η μαρτυρία των θυμάτων της συμμορίας είναι χαρακτηριστικές.

Εκβιασμοί καταστηματαρχών: Αστυνομικός το δεξί χέρι του αρχηγού

«Μας είπαν να δίνουμε 250 ευρώ το μήνα για προστασία για κάθε μαγαζί στον Πειραιά και 250 ευρώ για κάθε μαγαζί στην Αχαρνών. Στον Πειραιά τα χρήματα τα έδινα εγώ και το ραντεβού ήταν μέσα σε έναν φούρνο. Μας έχουν στις απειλές μόνιμα, μας εκβίαζαν. Φοβόμασταν για τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας. Πληρώσαμε κανονικά ακόμα και τις ημέρες που τα μαγαζιά ήταν κλειστά λόγω καραντίνας. Απειλούσαν ότι θα μας κάψουν», αποκαλύπτει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ένα από τα θύματα της συμμορίας.

Κύκλωμα εκβιαστών: Συνελήφθησαν 11 άτομα - Εμπλέκονται και αστυνομικοί

Ο «αρχηγός» απειλούσε δημοσιογράφους και εκφόβιζε με οστά νεκρών

Ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας παρουσιαζόταν ως ο από μηχανής θεός, ενώ έφθασε στο σημείο να απειλήσει δημοσιογράφο που έδειξε φωτογραφία του σε τηλεοπτική εκπομπή με αγώνες κυνομαχίας. 

Μάλιστα, απειλούσε ακόμα και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που αντιδρούσαν στους αγώνες, ενώ δε δίσταζε να παίρνει οστά νεκρών από νεκροταφεία και να τα στέλνει για εκφοβισμό σε αντιπάλους του. 

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή η ηγετική ομάδα της συμμορίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top