Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες

Ειδικοί ανησυχούν για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στα Βαλκάνια

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον Προμαχώνα από επισκέπτες που ήθελαν να περάσουν τα χερσαία σύνορα της πατρίδας μας προκειμένου να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι ειδικοί εκφραζουν την ανησυχία τους για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων.

Όπως θα δείτε και στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αυτοκίνητα που ανήκουν σε τουρίστες από την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, περίμεναν με τις ώρες στην ουρά, η οποία έφτασε τα 10 χιλιόμετρα.

Ορισμένοι ταξίδευαν όλο το βράδυ προκειμένου να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. Όσοι καταφθάνουν υποβάλλονται σε εξετάσεις για κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, τα 8 εισαγόμενα – Κανένας νέος θάνατος

Koρωνοϊός: Έξαρση της πανδημίας στις βαλκανικές χώρες

Τα χερσαία σύνορα της πατρίδας μας πιέζονται ασφυκτικά από το κύμα αφίξεων. Πολλοί από τους επισκέπτες προέρχονται από χώρες όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.

Στην Αλβανία καταγράφονται από 50 έως 100 κρούσματα καθημερινά, στη Σερβία 250 και συζητούν για lockdown, στην Κροατία έφτασαν και 95 την ημέρα ενώ στη Βουλγαρία καταγράφηκαν 150 κρούσματα.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ραφήνα- Διαγνώσθηκε στο Κέντρο Υγείας

Yπουργείο Τουρισμού: «Εξετάζουμε το άνοιγμα περισσότερων συνόρων»

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν και άλλες συνοριακές πύλες.     

«Είναι ένα ζήτημα επιχειρησιακής ικανότητας της πολιτικής προστασίας να ανοίξει περισσότερα σύνορα. Το εξετάζουμε μαζί τους για να δούμε πώς θα το κάνουμε σταδιακά. Πρέπει να ομαλοποιήσουμε πρώτα την κατάσταση των πρώτων ημερών» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οδηγός επιβίωσης για γονείς: Διακοπές με τα παιδιά στην πανδημία

Οι αφίξεις από την Κεντρική Ευρώπη και τα βαλκάνια προβληματίζουν τους επιστήμονες. Το Βελιγράδι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα νυχτερινά κέντρα πρέπει να κλείνουν από τις 23.00 ως τις 6.00 και επιτρέπονται μόνο 100 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μόνο με μάσκα. Στη Ρουμανία, μόνο το ένα τρίτο των κρεβατιών Covid-19 είναι ελεύθερα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top