42χρονος πήγε για μεταμόσχευση και κατηγορήθηκε για εμπορία οργάνων

Έκανε έκκληση διαδικτυακά για ζώντα δότη

Τραγική εξέλιξη είχε η υπόθεση του 42χρονου Δημήτρη, ο οποίος μετέβη στην Τουρκία για μεταμόσχευση ήπατος και βρέθηκε κατηγορούμενος για εμπόριο οργάνων. 

Η συγκλονιστική ιστορία του άτυχου Δημήτρη ξεκίνησε με μία ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία ζητούσε από φίλους του να του δώσουν την ευκαιρία να ζήσει και να γίνουν δότες ήπατος. Ο ίδιος μετέβη στην Τουρκία - σε κορυφαίο γιατρό που του είχαν συστήσει Αμερικανοί γιατροί- μαζί με άλλα τρία άτομα, τα οποία προσφέρθηκαν να του δώσουν το μόσχευμα. 

Θάνατος Λίνας Κοεμτζή: «Ο αυτόπτης μάρτυρας να αναγνωρίσει τον υπεύθυνο»

Και ενώ όλα έδειχναν πως το τέλος θα ήταν αίσιο, ο Δημήτρης κατηγορήθηκε από τις τουρκικές Αρχές με τη συμβολή Ελλήνων αξιωματούχων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας οργάνων. 

Αυτό που δεν ήξερε η οικογένειά του τότε ήταν πως υπάλληλος του ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων είχε στείλει email στον Τούρκο ομόλογό του, όπου του ανέφερε πως υπάρχει Έλληνας πολίτης και η οικογένειά του που εμπορεύονται τη μεταμόσχευση οργάνων. 

Λίγο πριν το χειρουργείο, ο Τούρκος γιατρός έδωσε εξιτήριο στον Δημήτρη, γραμμένο στα τουρκικά, καθώς επρόκειτο να τον συλλάβουν. Η οικογένειά του απευθύνθηκε στην Ελληνίδα πρόξενο, η οποία τους φυγάδευσε με αεροσκάφος από τη γείτονα χώρα. Λίγες μέρες μετά, ο Δημήτρης κατέληξε. 

Δολοφονία στην Κηφισιά: «Έριξε 26 σφαίρες στην πρώην σύζυγό του»

«Μετά την προεγχειριτική αγωγή, ο Δημήτρης παρουσίασε βελτίωση 80% και ήμασταν στο στάδιο για να βρούμε ζώντα δότη» είπε ο θείος του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Μάλιστα τόνισε πως αρχικά είχαν βρεθεί δύο Αμερικανοί εθελοντές δότες, όμως η Τουρκία επέμεινε πως πρέπει να βρεθεί Έλληνας δότης. 

«Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έπρεπε να μιλήσει μαζί μας γιατί μας ήξερε και όχι να κάνει την καταγγελία πίσω από την πλάτη μας» είπε η μητέρα του άτυχου 42χρονου.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top