Κορωνοϊός: 20 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες - Πού εντοπίστηκαν

Στους 192 οι νεκροί στη χώρα

Είκοσι νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 3.409, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Κορωνοϊός: Αρνητικό το δεύτερο τεστ του άνδρα στην Αίγινα

Πιο συγκεκριμένα, τα εννέα κρούσματα ήταν εισαγόμενα απο πτήσεις, τα τέσσερα στην Ξάνθη, δύο στην Αττική, δύο στην Καστοριά, ένα στην Κοζάνη, ένα στη Σύρο και ένα στη Λάρισα.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Εντοπίστηκε νέο κρούσμα

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέο κρούσμα στο Ρίο

Ένα ακόμα νέο περιστατικό νοσηλεύεται στο Ρίο. Πρόκειται για Βορειηπειρώτη 68 ετών, ο οποίος επέστρεψε μετά από επίσκεψη στη γενέτειρά του

Τελευταίο τριήμερο: 3.500 άτομα μπήκαν και βγήκαν από την Κακαβιά

Από το τέλος Μαΐου οι τρεις μεθοριακοί σταθμοί με την Αλβανία είναι ανοιχτοί για όσους έχουν ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο. Μόνο το τελευταίο τριήμερο, από την Κακαβιά, μπήκαν και βγήκαν χωρίς κανέναν έλεγχο 3.500 άτομα.

«Ένα τοπικό lockdown δεν μπορεί να αποκλειστεί, παρόλα αυτά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη φαρέτρα μας» είπε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top