Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό - Ξεκινούν οι εργασίες

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα σηματοδοτήσει την έναρξη

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι εργασίες στο Ελληνικό ξεκίνησαν και οι μπουλντόζες μπήκαν στο πρώην αεροδρόμιο προκειμένου να συμμαζέψουν την έκταση και να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το εργοτάξιο, σηματοδοτώντας την έναρξη του έργου. 

Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Ελληνικού βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης. Οι εργάτες έχουν ξεκινήσει την αποψίλωση, μαζεύουν σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις. 

Στο κτίριο της Ολυμπιακής ο γερανός κατεβάζει μηχανήματα πολλών κιλών που είχαν μείνει σε αχρηστία εδώ και 19 χρόνια, από το 2001, οπότε το αεροδρόμιο μετακόμισε στα Σπάτα.

Η ανάδοχος εταιρία έβγαλε στον αέρα το πρώτο σποτ με το οποίο διαφημίζει πως το έργο ξεκινά.  Μόλις ξεκαθαρίσει η δικαστική εμπλοκή για το καζίνο, θα πρέπει να πληρώσει και την πρώτη δόση της προκαταβολής, δηλαδή τα 300 εκ. ευρώ. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνει το Σεπτέμβρη, όμως φαίνεται πως παίρνει νέα μετάθεση. 

Στη φάση της κατασκευής, το Ελληνικό θα απασχολήσει 10.000 εργαζόμενους, ενώ μόλις ολοκληρωθεί οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 70.000.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top