Ατελείωτες ουρές ξανά στην υπηρεσία ασύλου - Έκλεισαν την Κατεχάκη

Από το βράδυ περιμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να πιάσουν σειρά

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα από τα ξημερώματα έξω από την κεντρική υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη, με εκατοντάδες ανθρώπους να συνωστίζονται για να πιάσουν σειρά, ώστε να εξυπηρετηθούν. 

Η ταλαιπωρία όσων περίμεναν είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί εκνευρισμός και κάποιοι από αυτούς βγήκαν στο οδόστρωμα κι έκλεισαν την Κατεχάκη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και να επέμβουν τα ΜΑΤ.  

Κατεχάκη: Τεράστιες ουρές και συνωστισμός έξω από υπηρεσία Ασύλου

Ανάμεσά στο πλήθος που συνωστίστηκε έξω από την υπηρεσία ασύλου ήταν μητέρες με μωρά παιδιά που πρέπει να τα δηλώσουν και άλλοι άνθρωποι που περίμεναν είτε να βγάλουν ΑΜΚΑ, είτε να κάνουν αίτηση ασύλου, κ. α.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, καθώς από χθες είχε προαναγγελθεί πως θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους εξωτερικούς χώρους της υπηρεσίας. 

Χθες μάλιστα ανακοινώθηκε πως δόθηκε παράταση της ισχύος των αδειών παραμονής και των δελτίων αιτούντων άσυλο, που έληξαν κατά τη διάρκεια της αναστολής εξυπηρέτησης του κοινού. 

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασύλου, προχώρησε στη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για μια σειρά διοικητικών πράξεων, με στόχο την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των αιτούντων διεθνή προστασία.

Επιπλέον, έχει αναρτηθεί σύνδεσμος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, όπου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να αναζητούν τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.), χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top