Kορωνοϊός: Πέθανε 79χρονη στην Αλεξανδρούπολη – 183 οι νεκροί

97 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μέσα σε τέσσερις μέρες

Δείτε στο video τι δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ για τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τους 183 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς χθες το βράδυ άφησε την τελευταία της πνοή μία γυναίκα 79 ετών από το Σουφλί.

Η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 4 Ιουνίου, κατέληξε χθες στις 23:30. Η γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ενώ έπασε και από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: O «χάρτης» με τα 97 κρούσματα – Καθημερινή γραπτή ενημέρωση ΕΟΔΥ

97 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε τέσσερις ημέρες

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά την ανακοίνωση 97 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, από τα 97 κρούσματα τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Μόσιαλος: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown»

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: Έτοιμη για τοπικά lockdown η κυβέρνηση, εάν υπάρξει έξαρση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top