Κορωνοϊός: Έτοιμη για τοπικά lockdown η κυβέρνηση, εάν υπάρξει έξαρση

Επιστρέφει η ενημέρωση Τσιόδρα μετά τα αυξημένα κρούσματα

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους η εικόνα χαλάρωσης του τριημέρου, σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

«Όπως κλείσαμε τις πτήσεις από την Ντόχα, μόλις είδαμε 12 κρούσματα, έτσι θα κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα. Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά, είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, ή οτιδήποτε. Μπορεί να αφορά ακόμη μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε στον Σκάι ο Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τοπικά lockdown, εάν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 182 τα θύματα από την πανδημία

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό και ζητώντας «να παραμείνουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση».

Άλλωστε, αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιστρέφει – έστω και γραπτώς – η καθημερινή ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Χαρδαλιάς: Πώς σχολίασε την επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνεχή ενημέρωση για το θέμα και οι όποιες αποφάσεις λάβει, θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, πάντα σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή.

Πέτσας: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικού lockdown

Καθώς ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες – σε πρώτη φάση – στις 15 Ιουνίου, η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη δημιουργία κλίματος πανικού, με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού να παραμένει, σε κάθε περίπτωση, η βασική προτεραιότητα.

Έτσι, εκτός από τα τοπικά lockdown, στο τραπέζι είναι ακόμη και η απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένους προορισμούς, εάν διαπιστωθεί ότι «δίνουν» αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top