Μόσιαλος: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown»

«Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά πολύ μεγάλη εγρήγορση»

Για το «παράδοξο της πρόληψης» μετά τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας μέσα σε τέσσερις ημέρες μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, τόνισε πως είναι «δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο lockdown ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Όπως είπε, δε θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη εγρήγορση». 

Κορωνοϊός: Έτοιμη για τοπικά lockdown η κυβέρνηση, εάν υπάρξει έξαρση

«Aν προσέξουμε δε θα υπάρχει λόγος να γίνεται ένα lockdown επειδή καταγράφονται ορισμένα περιστατικά σε έναν νομό της χώρας» δήλωσε, προσθέτοντας πως αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Η εκτίμηση επιστημονικών κύκλων είναι ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν, αλλά αν είναι σε νέους δεν θα έχουμε μεγάλο θέμα» τόνισε, ενώ έφερε ως παράδειγμα αυτό της Δανίας ή της Αυστρίας, όπου το τελευταίο τετραήμερο καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 182 τα θύματα από την πανδημία

«Αυτό που συνέβη στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αυτό που ονομάζω "το παράδοξο της πρόληψης"» τόνισε ο καθηγητής, εξηγώντας πως τα μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού που κατέγραφε η χώρα μας το προηγούμενο διάστημα μάλλον οδήγησαν μερίδα συμπολιτών μας να πάρει από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα αψήφιστα και να χαλαρώσει παραπάνω από όσο επιτρεπόταν δεδομένων των συνθηκών.

Χαρδαλιάς: Πώς σχολίασε την επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ

«Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι το έκαναν όλοι, το έκανε όμως ένα σημαντικό ποσοστό» σχολίασε ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζοντας ότι ένα ποσοστό κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας πχ την εφαρμογή μάσκας στα μέρη όπου αυτή απαιτείται» πρόσθεσε.

Ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε πως η κατάσταση από εδώ και στο εξής «θέλει διαχείριση με έμφαση στην επιχειρησιακή έρευνα και τα γεωγραφικά πληροφοριακά δίκτυα. Ο επιπολασμός της νόσου είναι πλέον χαμηλός στην Ευρώπη. Με προσοχή θα είμαστε εντάξει, σημείωσε μεταξύ άλλων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top