Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος και μόλις δύο νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στους 175 παραμένουν οι νεκροί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν ανακοινώθηκε κανένας νέος θάνατος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, τα δύο κρούσματα φαίνεται ότι είναι κρούσματα από πτήσεις του εξωτερικού και όχι εγχώρια κρούσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στους 2.917, ενώ ο συνολικός των συμπολιτών μας που «έχασαν» τη μάχη με την πανδημία παραμένει στους 175.

Το 55.2%  των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά άνδρες. Από τα 2.917 κρούσματα, τα 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Από αυτούς, οι τέσσερις (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 180.518 κλινικά δείγματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top