Σωτήρης Τσιόδρας: Η επόμενη μέρα του «στρατηγού» - Το ευχαριστώ του twitter

Τι λένε συνάδελφοι και γείτονες του καθηγητή λοιμωξιολογίας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε  χθες «αντίο» στην τηλεοπτική ενημέρωση, όχι όμως και στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Επιστρέφει στο νοσοκομείο και τους φοιτητές του, την ώρα που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αποχαιρετισμός του είναι πρώτο trend. Το κεντρικό δελτίο του Star και ο Αντώνης Αντωνόπουλος περιγράφει την επόμενη μέρα του «στρατηγού».

Καθηγητής Τσιόδρας, ο άνθρωπος που κάθε απόγευμα έμπαινε στο σπίτι μας. Ο επιστήμονας που εμπιστεύθηκε όλη η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που από τους σπασμούς του προσώπου του έδειχνε τα συναισθήματά του στον κόσμο που κρεμόταν από τα χείλη του... 

Τέλος η ενημέρωση από το υπ.Υγείας- Τσιόδρας: «Σας ευχαριστώ για όλα»

Ο λοιμωξιολόγος ξεκινάει την ημέρα του πολύ πρωί. Στις 07:30 έφυγε σήμερα από το σπίτι του, με πρώτο σταθμό το υπουργείο υγείας όπου είχε την πρώτη ενημέρωση.

«Αξιοπρεπής! Αυτό βλέπουμε και στην οθόνη…αυτό είναι ο κύριος Τσιόδρας» λέει γειτόνισσα του. «Ο κ.Τσιόδρας είναι ο καλύτερος άνθρωπος της γειτονιάς. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο» λέει άλλη γειτόνισσα.  

«Καμπανάκι» από Τσιόδρα: Δεν σκοτώνουν τον ιό ο ήλιος και η ζέστη

Τώρα που η τηλεοπτική ενημέρωση σταματά, ο καθηγητής επιστρέφει στους φοιτητές του στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ και τους συναδέλφους του στο «Αττικόν».

«Για μας είναι ο Σωτήρης! Ήταν, είναι και θα είναι ένας αξιολογότατος συνάδελφος» λέει ο Μιχάλης Χρυσόφος, υπεύθυνος ουρολογικού τμήματος νοσοκομείου «Αττικόν».

«Η εικόνα του Σωτήρη είναι αυθεντική. Αυτό που έβγαζε στην καθημερινή ενημέρωση, αυτό έβγαζε και σε μας τους συνάδελφους του, αυτό και στους ασθενείς του» σημειώνει ο καθηγητής Χειρουργικής, διευθυντής Δ’ Χειρουργικής Κλινικής, Νίκος Αρκαδόπουλος.

Το ίδιο συμβαίνει και στους τηλεθεατές, η ήρεμη φωνή του, το χαμηλό του βλέμμα. Η μεγάλη του σιγουριά. Ήταν η παρηγοριά και η δύναμή μας... 

Η επιστροφή στην εκκλησία 

Στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Μεταμόρφωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκει την ευκαιρία να ξεφεύγει από τη σκληρή καθημερινότητα ψάλλοντας οπότε μπορεί βυζαντινούς ύμνους.

«Όταν έχει ελεύθερο χρόνο από τη δουλειά του και δεν εργάζεται τις Κυριακές, ορισμένες φορές τον χρόνο έρχεται και ψέλνει εδώ στην ενορία του» λέει ο πατήρ Νικόλαος, ιερέας στον ναό Αγίας Βαρβάρας.

Το «ευχαριστώ» του twitter στον «στρατηγό» της μάχης για τον κορωνοϊό 

Μερικά από τα tweets:

Η διακοπή της καθημερινής ενημέρωσης έγινε νούμερο 1 trend στο Twitter, με τους χρήστες να λένε με τον δικό τους τρόπο «ευχαριστώ» στον καθηγητή της καρδιάς μας. 

«Αν δείτε πάλι Τσιόδρα στην τηλεόραση πάρτε βαθιά ανάσα και πράγματα από το σούπερ»

«Θα μαζευόμαστε στα σπίτια και θα βλέπουμε επαναλήψεις Τσιόδρα- Χαρδαλιά»

«Ευχαριστούμε για όλα. Για τους νεκρούς που δε θρηνήσαμε. Για την περηφάνια που μας έδωσες».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top