Τέλος η ενημέρωση από το υπ.Υγείας- Τσιόδρας: «Σας ευχαριστώ για όλα»

Συγκινημένος ο καθηγητής αποχαιρέτησε τους πολίτες με στίχους του Ελύτη

Μετά από 72 μέρες, (από τις 16 Μαρτίου), σταματά η καθιερωμένη τηλεοπτική ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά από το υπουργείο Υγείας. Η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας θα γίνεται γραπτώς από εδώ και στο εξής. 

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα - Υπό έρευνα η προέλευση των δύο

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας που «μπήκε» σε κάθε ελληνικό σπίτι και στην καρδιά κάθε πολίτη,  που έγινε σύμβολο της επιτυχημένης πορείας της χώρας μας απέναντι στον κορωνοϊό και εξυμνήθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, αποχαιρέτισε σήμερα τους Έλληνες, εμφανώς συγκινημένος. 

«Τέσσερις μήνες μετά επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Θέλω κι εγώ σταδιακά να επιστρέψω στα δικά μου καθήκοντα», είπε και ανέφερε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στους ασθενείς του, στους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο και στην καθημερινότητα που είχε.

Ο εχθρός δεν είχε τον τελευταίο λόγο και γι΄αυτό δεν του κάνω τη χάρη να ξαναναφερθώ σε αυτόν

«Με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, την ομάδα μου και την ανεκτίμητη βοήθεια προσπάθησα να δίνω χρήσιμες πληροφορίες, να απαντώ στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για να βοηθήσω τους πολίτες. Δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό από όλους σας. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και μέσω απαγορευτικού. Αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο» ανέφερε κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Διαβάζοντας στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το έργο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία», ο καθηγητής είπε το δικό του «αντίο». 

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές».

«Σας ευχαριστώ για όλα» κατέληξε, εμφανώς συγκινημένος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top