Εισαγγελέας δίκη Τοπαλούδη: «Το δικαστήριο δεν έγινε λαϊκή απογευματινή»

Αποκάλυψε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα

Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία συγκλόνισε με την αγόρευσή της στη δίκη για της δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και δέχθηκε σκληρή κριτική, έδωσε τη δική της απάντηση για όλα όσα έζησε στη δικαστική αίθουσα, σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής. 

«Ήταν πολύ σκληρό. Στη σορό της βλέπαμε ένα κορίτσι, το παιδί όλων μας»

Η εισαγγελέας δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική  για την αγόρευσή της  και πολλοί ήταν εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι  λειτούργησε πάνω από τον θεσμικό της ρόλο.

Ελένη Τοπαλούδη: Οι ευτυχισμένες στιγμές στη Ρόδο λίγο πριν το έγκλημα

Απέναντί της βρέθηκαν κυρίως δικηγόροι,  αλλά και ο υπουργός πάρα τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος,  ο οποίος την κατηγόρησε ότι μετέτρεψε το δικαστήριο σε λαϊκή απογευματινή.

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια κάθειρξη και 15 έτη στους δύο κατηγορούμενους

Η ίδια απαντά σε όλους  και τα λέει έξω από τα δόντια. «Υπήρχε κίνδυνος»,  τονίζει «η δίκη να καταλήξει σε παρωδία. Κάποιοι ήθελαν να τελειώνει γρήγορα και μάλιστα χωρίς δημοσιότητα». 

Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου»

«Το δικό μου δικαστήριο δεν έγινε ποτέ λαϊκή απογευματινή», ξεκαθαρίζει  και αναφέρει: 

«Ο εισαγγελέας πρέπει να στηρίξει την κατηγορία, να πείσει τους ενόρκους. Τι να πω; Τι καλά παιδιά που ήταν και τι ωραία που φέρθηκαν; Όταν άκουσα τα απίστευτα ψέματα, είπα στους ίδιους – και όχι στους δικηγόρους όπως μνημονεύτηκε – ότι συσκοτίσατε την υπόθεση. Ακόμη κι αυτό που αναφέρατε για το δάκρυ μου, αυτό δεν είχε σχέση με την υπόθεση Τοπαλούδη, αλλά με σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα εκείνες τις ημέρες και υπέφερα πραγματικά».   

Δίκη Τοπαλούδη: «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή, τους αντιστάθηκε»

Η εισαγγελέας αποκάλυψε επίσης ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί  από το δικαστικό σώμα και ότι προσπαθούν να την αποτρέψουν άνθρωποι από το περιβάλλον της.

Δίκη Τοπαλούδη: Το «ευχαριστώ» της εισαγγελέως στους γονείς της Ελένης

Στο Διδυμότειχο, την πόλη όπου μεγάλωσε η Ελένη Τοπαλούδη,  μια κίνηση από πολίτες  προκαλεί συγκίνηση, καθώς εισηγούνται στο δημοτικό συμβούλιο να δοθεί το όνομα της φοιτήτριας σε δρόμο της πόλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top