Κορωνοϊός: Πώς θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μικρά νησία;

Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα προειδοποιούν οι ειδικοί

«Μουδιασμένοι» υποδέχθηκαν κάτοικοι και επιχειρηματίες μικρών νησιών τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό. Στο μεταξύ, οι ειδικοί προειδοποιούν πως θα έχουμε σίγουρα εισαγόμενα κρούσματα το καλοκαίρι.  

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα νησιά προβλέπουν έναν γιατρό για κορωνοϊό στον χώρο του ξενοδοχείου. Σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού ο γιατρός θα το εξετάσει και μετά ο συντονιστής ή αλλιώς ο άνθρωπος «αναφοράς», θα αναλάβει την περίθαλψη ή και τη μεταφορά του. 

Γαλάζιες Σημαίες 2020: Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

Στα ξενοδοχεία με 100 κλίνες και πάνω θα υπάρχει ειδικός συντονιστής για κορωνοϊό ενώ για ξενοδοχεία με 100 κλίνες και κάτω ο συντονιστής θα γίνεται ο ιδιοκτήτης.

Πώς θα γίνεται η μεταφορά κρουσμάτων από τα νησιά

Υπάρχει η δυνατότητα -αν χρειαστεί- το κρούσμα να μεταφερθεί είτε με αερομεταφορά είτε δια θαλάσσης σε κάποια από τις 600 κλίνες που θα διατεθούν αποκλειστικά για τα νησιά. 

Έτσι, δε θα επιβαρυνθούν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία στα νησιά.  

Ειδικοί: «Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι τα νησιά θα μείνουν Covid - Free». 

Όπως είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όταν ανοίξουν τα σύνορα δε θα έχουμε εισαγωγή ασθενών ή και ατόμων που βρίσκονται στην προ-συμπτωματική περίοδο.

Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι και τρία τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC που βρέθηκε στο κέντρο ελέγχου του υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ακόμα και η κοσμοπολίτικη Μύκονος δείχνει σχετικά... απροετοίμαστη για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. 

«Σ' ένα από τα νησιά, τη Μύκονο, ένα μέρος που δεν είχατε πολλά κρούσματα. Αλλά χιλιάδες άνθρωποι θα επισκεφθούν την Μύκονο. Για την ώρα, μόνο τρία κρεβάτια αποκλειστικά για τον κορωνοϊό τώρα σ΄ ένα τεράστιο νησί για διακοπές, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα το αλλάξετε αυτό ή να τους μεταφέρετε» είπε ο δημοσιογράφος του ABC.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top