Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι και τρία τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας: Η επάνοδος του ιού θεωρείται σίγουρη

Μόλις τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα, καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό - Κατέληξε 89χρονος

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 2.853 και οι νεκροί έφτασαν τους 168. Συνολικά, 98 άνθρωποι έχουν εξέλθει από ΜΕΘ ενώ 21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Ο κ.Τσιόδρας έκανε αναφορά στην ελληνική μελέτη που διαπιστώνει ότι η ανοσμία αποτελεί κλειδί για τη διάγνωση του κορωνοϊού, ενώ επισήμανε ότι οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα είναι πλέον οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία.

Κορωνοϊός: Βρέθηκε κι άλλο σύμπτωμα του ιού

Όπως σημείωσε ο λοιμωξιολόγος «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» ως το τέλος της πανδημίας. 

Τσιόδρας: Η επάνοδος του ιού θεωρείται σίγουρη

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ένα δεύτερο κύμα του ιού θεωρείται βέβαιο για αυτό και απαιτείται αυξημένη εγρήγορση και τήρηση των μέτρων που έχουμε λαβει ως σήμερα στην υγιεινή μας.

Ως εστίες υπερμετάδοσής του ιού χαρακτήριστε τους κλειστούς χώρουςμε πολύ κόσμο. «Το 99,7% της μετάδοσης γίνεται σε κλειστούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επεσήμανε πως κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, θέρετρα σκι, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top