«Τα νησιά πρέπει να ετοιμάζονται για τουρίστες με κρούσματα»

Τι είπε ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος

Την ανάγκη προετοιμασίας και ετοιμότητας των νησιών για ενδεχόμενα κρούσματα με το άνοιγμα του τουρισμού επεσήμανε ο καθηγητής παθολογίας- λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Διεθνή ΜΜΕ: H Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της για τους τουρίστες

«Μερικά νησιά είναι έτοιμα, ειδικά τα μεγάλα. Τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τουρισμός: Πώς τα μεγάλα νησιά της χώρας θα «σώσουν» τη σεζόν

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», πρόσθεσε ο κ.Γώγος. 

Αντι- covid νησί η Πάρος: Το πρώτο που απέκτησε μηχάνημα μοριακής ανάλυσης

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «πολλές κλινικές covid μένουν χωρίς ασθενείς. Mετά από 74 μέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε βέβαια, ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. «Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ. Υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι’ αυτό είμαστε σε επιφυλακή», σημείωσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις ο κ. Γώγος εξηγεί πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι' αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top