Τουρισμός: Πώς τα μεγάλα νησιά της χώρας θα «σώσουν» τη σεζόν

Ελπίζουν στους Έλληνες τουρίστες

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει ο τουρισμός, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το κυβερνητικό σχέδιο για να μπουν στο φουλ οι μηχανές της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Η κάμερα του Star βρέθηκε σε νησιά της Ελλάδας και κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και τις προετοιμασίες τους για να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης οικονομίας-τουρισμού

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως σε όσους επισκέπτονται τη χώρα μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τέστ και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αναγνώρισε πως ο τουρισμός τους δυο προηγούμενους μήνες ήταν στο ναδίρ και το όποιο κέρδος θα είναι προς όφελος της χώρας.

Τα δυνατά χαρτιά του τουρισμού αισιοδοξούν

Σε προορισμούς ορόσημο για τη χώρα, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα, είναι με αναμμένες τις μηχανές καθώς εξαρτώνται σχεδόν στο 90% από τον τουρισμό 

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών σίγουρα θα βοηθήσουν κάποιες επιχειρήσεις να κοστολογήσουν και να κάνουν κάποιον προγραμματισμό φυσικά εξαρτάται και πάρα πολύ από τη ζήτηση από τις διακρατικές συμφωνίες που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα», δηλώνει ο Πρόεδρος Ξενοδόχων της Κέρκυρας.

Εικόνες από τους πρώτους επισκέπτες της Ακρόπολης μετά την άρση των μέτρων

Ο Γιώργος Σαραντάκος με την κάμερα του  Star βρέθηκε στο ενετικό κάστρο του Κούλε στο Ηράκλειο, εκεί που στη μικρή μαρίνα επικρατεί πυρετός προετοιμασιών. Περίπου 200 σκάφη περιμένουν να ανοίξει η σεζόν και να ταξιδέψουν τους τουρίστες στις ασύγκριτες παραλίες του νησιού. 

Με φουλ τις μηχανές οι επαγγελματίες του τουρισμού

Οι επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν επενδύσει ανακαινίζοντας ξενοδοχεία και καταλύματα αγωνιούν για την διάρκεια της τουριστικής σεζόν και για το εάν θα καταφέρουν να βγάλουν τα σπασμένα.

Αλλά και σε μικρότερους προορισμούς ποντάρουν στην επανεκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας, όπως στη Σύρο. Τα πλακόστρωτα της Ερμούπολης είναι άδεια και 400 καταλύματά, 50 ξενοδοχεία και περίπου 4.000 εργαζόμενοι είναι σε αναμονή.

Ο κορωνοιός προκάλεσε στάση εμπορίου και στους συριανούς ψαράδες, οι οποίοι ευελπιστούν ότι από την ερχομένη Δευτέρα θα μπορούν να ξανά διαθέτουν τα ψάρια τους στις ταβέρνες του νησιού. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top