Τραγωδία στο Λουτράκι: «Προσπάθησαν να σωθούν αλλά δεν τα κατάφεραν»

Αποκλειστικά στο Star ένας από τους πυροσβέστες της διάσωσης

Σε τραγωδία κατέληξε το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο Λουτράκι, όταν τέσσερις άνδρες βρήκαν ασφυκτικό θάνατο μέσα σε σπηλιά της περιοχής την ώρα που έψαχναν για λίρες. Ο πρώτος πυροσβέστης που έφθασε στο σημείο και τους εντόπισε μιλά αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star και τον Βαγγελη Γκούμα. 

Τραγωδία στο Λουτράκι: Βρέθηκαν τέσσερις νεκροί σε σπήλαιο

Ο μύθος που κυκλοφορεί στην περιοχή εδώ και χρόνια για κρυμμένες λίρες μέσα στα γερμανικά καταφύγια που υπάρχουν στα Γεράνεια Όρη, οδήγησε τους τέσσερις άνδρες στα έγκατα της σπηλιάς, στο Καρμπουνάρη  Λουτρακίου. 

Η διαδικασία της διάσωσης κόβει την ανάσα, ενώ η περιγραφή ενός από τους πυροσβέστες περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια την αγωνία που έζησαν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπήρχαν αναθυμιάσεις στο χώρο γι’ αυτό και οι συνάδελφοι του επιχείρησαν με τη χρήση αναπνευστικής συσκευής. 

Φτάνοντας στο σημείο οι πυροσβέστες είδαν το ένα από τατέσσερα θύματα να βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της σπηλιάς, ενώ από τη θέση του σώματος κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος προσπαθούσε να βγει έξω. 

Προσπάθησαν να σωθούν 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι άτυχοι άνδρες προσπάθησαν να σωθούν και να βγουν τρέχοντας από την σπηλιά, όμως δεν τα κατάφεραν. Η τοπική κοινωνία ειναι συγκλονισμένη, καθώς όλοι τους ήταν αγαπητοί στην περιοχή. Και οι τέσσερις άτυχοι άνδρες αφήνουν πίσω τους παιδιά και συζύγους, ενώ ο ένας εκ των θυμάτων, πριν λίγες μέρες είχε χάσει τον αδερφό του.

«Ο πρώτος ήταν εδώ, στο δεύτερο που φαίνεται σαν σκαλοπάτι, δείχνοντας μια κίνηση να βγει προς τα έξω, μετά το τρίτο σκαλοπάτι, το πιο βαθύ ήταν ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος περίπου σε απόσταση 10 μέτρων ο καθένας μεταξύ τους», αναφέρει ο Υποδιοικητής Π.Υ Κορίνθου.  
 

Πώς ξεκίνησαν οι έρευνες 

Οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετρά τη μια τα ξημερώματα, όταν η σύζυγος του 35χρονους κάλεσε τις αρχές για να δηλώσει πως ο άντρας της ειναι εξαφανισμένος για ώρες. Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Η επιχείρηση εντοπισμού και ανασυρτής των τεσσάρων ατόμων διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ενώ απαντήσεις στις ακριβείς συνθήκες θανάτου αναμένεται να δώσει η νεκροψία -νεκροτομή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top