Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες νοσηλευτών και ασθενών

Το μεγάλο «ευχαριστώ» ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή

Εν μέσω κορωνοϊoύ τιμήθηκε σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής που αξίζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και το πιο δυνατό χειροκρότημα. Οι ήρωες της επικαιρότητας, με τις λευκές στολές και τις μάσκες συγκινημένοι ανοίγουν την καρδιά τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις δύσκολες στιγμές που ζουν στα νοσοκομεία, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από την ασθενή μηδέν στη Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα. 

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού

Η Ειρήνη, ο Κώστας, η Ελένη, ο Γιάννης... Οι ήρωες με τις μάσκες και την μπλε στολή, οι πολεμιστές ενάντια στον κορωνοϊό που 24 ώρες το 24ωρο ήταν στο καθήκον για περισσότερους από δυο μήνες. Νίκησαν τον φόβο τους, όπως ανέφεραν, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Η μαρτυρία της καθηγήτριας που αντιμετώπισε το πρώτο κρούσμα

«Υπήρχε πάρα πολύς φόβος, γιατί όλοι πηγαίναμε σε αχαρτογράφητα ύδατα. Δυσκολευτήκαμε στην αρχή μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, να βρούμε μια σειρά και να δώσουμε σε αυτούς τους ασθενείς την ασφάλεια και τη σιγουριά που έπρεπε να νιώθουν», δήλωσε συγκινημένη η προϊσταμένη νοσηλευτών του ΑΧΕΠΑ

«Αισθανόμαστε τους νοσηλευτές σαν οικογένεια»

Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές ένιωσαν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με έναν άγνωστο εχθρό. Το στοίχημα ήταν ένα και μοναδικό: να νικήσουν την πανδημία! Δεν τους ένοιαζε αν οι μάσκες άφηναν σημάδια στα πρόσωπά τους ή αν κοιμόντουσαν μόνο μια ώρα. Οι ασθενείς τους μπήκαν πάνω από όλους και από όλα, όπως ο κύριος Σωτήρης Καραγιώργος που νοσηλεύθηκε για 33 ημέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή: Τα απαιτητικά ωράρια και η καταπόνηση - Τι ζητούν

«Ήταν σαν οικογένεια, ερχόντουσαν, καθόντουσαν ώρα, μας μιλάγανε, ρωτούσαν αν χρειαζόμαστε κάτι. Μας λέγανε πολύ καλά λόγια. Ήταν πάρα πολλές ώρες, μπαίνανε πολλές φορές μέσα και φορούσαν και αυτή την στολή που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν καν. Το μόνο που έχω να τους πω ειναι ένα μεγάλο ευχαριστώ», ανέφερε συγκινημένος ο ασθενής. 

Οι νοσηλευτές ξέχασαν τις δικές τους οικογένειες και έκαναν μέρες να δουν τα παιδιά τους. Έγιναν όμως οι μητέρες για άλλα παιδιά. Σήμερα ειναι ανακουφισμένοι, καθώς όλο και λιγότεροι ασθενείς βρίσκονται στις εντατικές μονάδες θεραπείας.
 
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top