Αποφασισμένοι να κερδίσουν τον τουρισμό - Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδoχεία

Το Star καταγράφει τις προετοιμασίες στη Ρόδο

Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα ετοιμάζονται να ανοίξουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα προστασίας για την υγεία επισκεπτών και εργαζομένων. Σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας, την Ρόδο, βρέθηκε ο Λάμπρος Δεμερτζής και κατέγραψε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις προετοιμασίες των ξενοδόχων εν μέσω κορωνοϊού.

Σχέδιο τουρισμός: Nέοι κανόνες στα αεροπλάνα – Αλλαγές στα ξενοδοχεία

Οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς οι κρατήσεις μέχρι και τον Ιούνιο είναι ανύπαρκτες και το υγειονομικό κόστος προβλέπεται μεγάλο. Στην Ρόδο πολλά ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν φέτος, ωστόσο υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη. 

Ακόμη και αν η περίοδος βγει χωρίς κέρδη για τους επαγγελματίες, τονίζουν ότι δεν πρέπει να χαθεί η σαιζόν. 

Διαφορετικές οι διακοπές στα ξενοδοχεία φέτος 

Resort Spa &… Covid Free. Κρατήστε αυτή τη φράση, καθώς θα την ακούσουμε πολύ το φετινό καλοκαίρι. Τι θα περιλαμβάνει, όμως, εκτός από τις αποστάσεις και τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής; 

Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα για τον φετινό τουρισμό, σε κάθε κατάλυμα θα πρέπει να υπάρχει συμβεβλημένος γιατρός και ένας υπεύθυνος υγειονομικός υπάλληλος. To check in θα γίνεται ηλεκτρονικά ή σε... υπαίθριο χώρο, ενώ στο δωμάτιο δεν θα υπάρχει mini bar. Οι ξαπλώστρες θα έχουν απόσταση δυο μέτρα και στην πισίνα θα μπαίνει ένας λουόμενος ανά 2,5 τετραγωνικά μέτρα.

Στη μάχη του τουρισμού η Τουρκία παρά τα εκατοντάδες κρούσματα

Στον τουρισμό της ανατολικής Μεσογείου επιχειρεί να μπει πάση θυσία και η Τουρκία, παρά τα χιλιάδες κρούσματα και τους νεκρούς. Οι Τούρκοι πουλάνε all inclusive πακέτα υποσχόμενοι δήθεν μέτρα προστασίας.

«Το Υπουργείο Υγείας μας αυτή τη στιγμή δημιουργεί Κέντρα Εξέτασης στα αεροδρόμια που θα χρησιμοποιηθούν με έμφαση στον τουρισμό και στις συνοριακές μας πύλες. Δηλαδή φτάνοντας εκεί θα τους κάνουμε τεστ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top