Άρση μέτρων: Το Star στο υπουργείο Εσωτερικών - Τηρούνται οι αποστάσεις;

Ένας - ένας στο ασανσέρ και με γάντια -  Τι γίνεται με τα κλιματιστικά

Η δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά και οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας: αποστάσεις, ένας - ένας στο ασανσέρ και το κλιματιστικό να... συνοδεύεται με ανοιχτό παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος.

Άρση μέτρων: Με κίνηση στους δρόμους και τα καταστήματα η δεύτερη φάση

Ο Γιάννης Ευσταθίου μπήκε στο υπουργείο Εσωτερικών, συνάντησε τον Τάκη Θεοδωρικάκο και αποκάλυψαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών κάνουν τα πάντα με προσοχή: τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας στα γραφεία, τα κουμπιά του ασανσέρ πατιούνται με τον... αγκώνα και φοράνε μάσκες. Τα μέτρα ισχύουν για όλους, ακόμα και για τους δημοσιογράφους. Ένας - ένας στο ασανσέρ και όλοι με μάσκα. 

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην Ελλάδα

«Τηρούμε με πολύ μεγάλη ευλάβεια και απόλυτη πειθαρχία τα μέτρα που μας έχει υποδείξει η επιτροπή λοιμωξιολόγων υπό τον Σ. Τσιόδρα. Με βασικό χαρακτηριστικό το 1,5 μέτρο των εργαζομένων, η άφιξη των εργαζομένων γίνεται σε τρεις βάρδιες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ένας - ένας στο ασανσέρ και με γάντια -  Τι γίνεται με τα κλιματιστικά

Στη δουλειά μας περνάμε πολλές ώρες την ημέρα, γι΄ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε διπλά, ειδικά μέσα στο ασανσέρ. 

Όταν θα μπείτε μέσα σε ένα ασανσέρ, θα πρέπει να φοράτε μάσκα και όταν θα βγείτε θα πρέπει να έχετε αντισηπτικό για να απολυμάνετε τα χέρια σας. 

Κορωνοϊός: «Ένοχα» τα κλιματιστικά για τη διασπορά του ιού;

«Το να αποφεύγουμε το κλιματιστικό και να αντέχουμε λίγο παραπάνω τη ζέστη, μάλλον καλό θα κάνει. Αν είναι αναπόφευκτο θα πρέπει να το κάνουμε με ανοιχτό παράθυρο και θα πρέπει να έχουμε τη ρύθμιση του κλιματιστικού είτε κεντρικό, είτε ατομικό, όχι στην ανα-κυκλοφορία του εσωτερικού αέρα, αλλά στην ανανέωση του αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ.

Θετικοί στην τοποθέτηση τραπεζιών από τα καταστήματα οι Έλληνες

Πέρα από τη συνύπαρξη των πολιτών στους επαγγελματικούς χώρους, είναι και εκείνη στους χώρους εστίασης, όταν με το καλό ανοίξουν.

Στέλιος Πέτσας στο Star: Μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση

Σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll το 74% των πολιτών βλέπουν θετικά να παραχωρηθούν επιπλέον χώροι σε πλατείες και πεζοδρόμους σε μαγαζιά εστίασης ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top