Κορωνοϊός: «Ένοχα» τα κλιματιστικά για τη διασπορά του ιού;

Τι υποστηρίζουν Κινέζοι επιστήμονες

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τη χρήση του κλιματιστικού. Όμως φέτος κι αυτή η συνήθεια μάλλον πρέπει να αλλάξει, αφού οι επιστήμονες υποψιάζονται πως μαζί με τον αέρα τα κλιματιστικά ανακυκλώνουν και τον κορωνοϊό.

Οι επαγγελματίες των κλιματιστικών θεωρούν ότι η κακή συντήρηση των μηχανημάτων είναι αυτή που μπορεί να τα καθιστά επικίνδυνα. Αλλιώς η χρήση τους δεν κρύβει παγίδες.

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ωστόσο είναι πιο επιφυλακτικός. Όπως είπε, πρέπει να αποφεύγουμε την ανακύκλωση του αέρα ειδικά όταν έχουμε περιστατικό στο σπίτι μας και να προτιμάμε τα ανοιχτά παράθυρα.

Τι υποστηρίζουν Κινέζοι επιστήμονες

Η συζήτηση για τα κλιματιστικά ξεκίνησε μετά από έρευνα Κινέζων επιστημόνων, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν υπάρχει φορέας σε κλειστό χώρο, η μηχανική ανακύκλωση του αέρα βοηθά στη διασπορά του ιού.

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Τα τεστ αντισωμάτων είναι κοντά»​​​​​​​

Συγκεκριμένα παρατήρησαν ότι σε ένα μικρό εστιατόριο, όπου υπήρχε 63χρονη φορέας, ασυμπτωματική από την Ουχάν, μολύνθηκαν άλλα εννέα άτομα. Οι υπόλοιποι 73 πελάτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Το θέμα της διασποράς των σωματιδίων μέσω κλιματιστικών απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα από την επιδημία του Sars.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top